KESAN GANJA


 


Berita Semasa

Takwim SLAD

Organisasi SLAD

      Pentadbiran SLAD
      Organisasi SMKTT
      SLAD 1
      SLAD 2
      SLAD 3

Aktiviti SLAD

      Melukis Mural
      Pentomin
      Poster Anti Dadah
      Laman Web SLAD

Kejayaan

Nostalgia

 

                                   


Opiat
      Jenis 
      Bahaya
      Kesan
Kanabis
      Jenis
      Bahaya
      Kesan
Depresan
Stimulan
      Amfetamin
      Kokain
      Syabu
Halusinogen
Designer Drugs
Sebab
Akibat
Tanda

 

 


 


        SEARCH FOR...

 

 

 

 


[ Swatch Internet Time ]

 

Menghisap ganja mengubah persepi masa dan jarak serta mencacatkan daya ingatan jangka pendek koordinasi.Perasaan high berlarutan di antara 2-3 jam selepas menghisap sebatang rokok ganja.THC dalam dos yang tinggi mengubah pandangan dan menyebabkan halusinasi.

Satu reaksi daripada penggunaan ganja ialah reaksi cemas yang datang dengan tiba-tiba.Reaksi ini terjadi walaupun dengan hanya menghisap sebatang rokok ganja.Penghisap menjadi cemas,bimbang dan syak sehingga berasa dirinya tidak terkawal lagi.

Ganja mempengaruhi seseorang itu secara fizikal dan psikologikal dengan begitu halus sehingga tidak disedari oleh pengguna.Kerosakkan/bahaya psikologikal hanya dapat dilihat orang lain dan ketara kepada pengguna apabila sudah terlambat.

Tiada sesiapa pun yang dapat membuktikan bahawa penghisap ganja dengan dos yang besar boleh mendatangkan maut walaupun ada laporan mengenainya. Setakat ini,tidak ramai doktor yang boleh menentukan bahawa sesuatu kematian adalah disebabkan oleh ganja.

Hakikat bahawa kematian kerana ganja tidak berlaku sejurus selepas menghisap bahan ini,tidak bermakna bahawa ia tidak boleh berlaku.

Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin berkongsi maklumat, sila email kepada webmaster