NOSTALGIA


 


Berita Semasa

Takwim SLAD

Organisasi SLAD

      Pentadbiran SLAD
      Organisasi SMKTT
      SLAD 1
      SLAD 2
      SLAD 3

Aktiviti SLAD

      Melukis Mural
      Pentomin
      Poster Anti Dadah
      Laman Web SLAD

Kejayaan

Nostalgia

 

                                   


Opiat
      Jenis 
      Bahaya
      Kesan
Kanabis
      Jenis
      Bahaya
      Kesan
Depresan
Stimulan
      Amfetamin
      Kokain
      Syabu
Halusinogen
Designer Drugs
Sebab
Akibat
Tanda

 

 


 


        SEARCH FOR...

 

 

 

 


[ Swatch Internet Time ]

 

Tahun Bersejarah SLAD SMKTT

Tahun 2000 merupakan tahun yang bersejarah apabila Skuad SLAD menjadi semakin aktif dan popular di kalangan sekolah-sekolah di Daerah LMS.Skuad ini telah menghasilkan laman web mengenai aktiviti anti dadah yang diadakan di SMKTT.

Projek ini dijayakan oleh 8 orang anggota SLAD iaitu Teh Peh Siong selaku ketua, Ahmed Mu’az (penolong),Mohd Zulfikri,Muhammad Azfar,Chuah Chong Ka,Affizul Hakim,Fatima Anne dan Nadira.Di samping itu, Cik Manjula sebagai penasihat Skuad SLAD tidak ketinggalan menberi bimbingan dan tunjuk ajar.

Objektif utama penghasilan laman ini adalah untuk memberi informasi mengenai dadah kepada warga sekolah dan masyarakat amnya.

Skuad SLAD SMKTT telah memenangi pertandingan penghasilan buku skrap terbaik di Daerah LMS dan telah mewakili negeri Perak ke pertandingan peringkat kebangsaan.Tiga orang anggota SLAD SMKTT telah membolot ketiga-tiga tempat bagi acara ini.Mereka ialah Nadira bt. Jamil yang merangkul tempat pertama,Sarah Hanis bt. Abdullah yang menduduki tempat kedua dan Fatima Anne Sebastian yang membolot tempat ketiga.

                         

Gambar Nadira Bt Jamil (kiri) dan Fatima Anne (kanan)

 

Dikir Barat

Pertandingan dikir barat diadakan pada 24 Jun 2000 di SMK Dr. Burhanuddin di bawah Karnival Kegiatan Seni Jauhi Dadah peringkat Daerah LMS.SMK Taman Tasik telah menghantar pasukan dikir barat di bawah pimpinan saudara Mohd Khalil (Ting. 5).Pasukan dikir barat ini telah dilatih oleh Cik Manjula Padmanathan dan Puan Yong Zaharah binti Mohd. Taridi.

                                        

Pameran Anti Dadah

Satu pameran mengenai bahaya dadah telah diadakan di dewan SMK Taman Tasik pada tahun 1997.Objektif utama diadakan pameran ini ialah bagi memupuk sifat benci terhadap najis dadah disamping mambentuk satu kerjasama di antara pihak luar dengan pihak sekolah.Antara bahan-bahan pameran adalah bungkusan yang berisi dadah sebenar ,barangan hukuman bagi penagih dan pelbagai lagi.

Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin berkongsi maklumat, sila email kepada webmaster